No ja, ne ravno vsakogar, zato pa o vseh. Sorazmerno redko se zgodi, da bi bili slovenski pravniki s kakim svojim delom opaženi v tujini (kar, seveda, velja tudi za druge narodnosti), še bolj redko pa, da bi se tujina kaj posebej (po)brigala za delo, ki bi bilo tudi napisano v slovenščini.

A knjiga (sprva doktorat) moje fakultetne kolegice Katje Škrubej z naslovom “Ritus gentis” Slovanov v vzhodnih Alpah je bila deležna te časti, da je doživela recenzijo v prestižni nemški reviji za pravno zgodovino Zeitschrift der Savigny-Stiftung für Rechtsgeschichte (Germanistische Abteilung). Če koga zanima sama recenzija, si jo lahko prebere v letošnji številki te revije, na str. 451-454; revija je na voljo v knjižnicah ljubljanske in mariborske pravne fakultete. V mnogih knjižnicah je seveda na voljo tudi sama knjiga.

Če pa koga bega že sam naslov – gre za običaje plemenskega prava Slovanov oziroma za rekonstrukcijo njihove pravne ureditve prek analize ohranjenega gradiva oziroma izpričane jezikovne rabe iz tistega časa. Zanimivo in zelo uspešno opravljeno delo, ki si vsekakor zasluži čestitke že tako ali tako, pa tudi za to recenzijo!

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments