Časopis Guardian je glavne britanske politične stranke prosil, da odgovorijo na deset vprašanj s področja znanstvene politike, ki so jih zastavili tudi nekateri medijsko izpostavljeni znanstveniki (npr. fizik Brian Cox).
Odgovori strank že prihajajo: The Litmus Test: Science policy at the election.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

2 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Dejstvo, da se med predvolilno kampanjo govori tudi o znanosti, raziskavah in s tem povezanimi politikami, je razveseljivo.

Leta 2008 sem pozorno spremljal prakticno celotno tedanjo slovensko predvolilno kampanjo po TV (predvsem diskusijske oddaje) in zasledil bezno omembo znanosti le dvakrat (v skupnem trajanju max. 2 – 3 minute v enem mesecu kampanje). Enkrat je slo za vprasanje tedanji ministrici Kucler Dolinarjevi v zvezi z Evropskim raziskovalnim svetom (ERC) in drugic v zvezi s politiko glede raziskav embrionalnih zarodnih maticnih celic.

Znanost vecinoma zal ni tema, s katerimi se pridobiva volivce.

Matej Accetto
13 - št. let nazaj

Čestitke za vzdržljivost in dober spomin.

Se bojim, da imate kar prav, čeprav je del odgovornosti za to nemara tudi na samih znanstvenikih oziroma raziskovalcih. Če bi/bomo na naslednjih volitvah strankam prek medijev zastavili podobna vprašanja, bi morda tudi pri nas stranke – vsaj na silo – skupaj spravile odgovore nanje, prek tega pa morda vsaj posredno postale tudi bolj pozorne na znanstveno politiko kot tako.