Če ste kot jaz, potem vas ob večini razprav o arbitražnem sporazumu v javnosti malo zaskeli glava in se sprašujete, zakaj je zdaj še tega treba vam in avtorjem teh razprav samim. A vendarle gre za pomembno stvar, zato so vsaj drobne žrtve prostega časa in živcev nemara potrebne.

Če bi se torej ob vrsti eno ali drugo-stranskih in ne vedno docela pravno podkrepljenih dogodkov radi udeležili predvsem pravne in bolj ali manj uravnotežene razprave o arbitražnem sporazumu, potem imate za to priložnost v ponedeljek, ko bosta Zveza društev pravnikov Slovenije in Društvo za mednarodno pravo za Slovenijo organizirala javno tribuno v prostorih GH Union, z začetkom ob 16. uri.

Vabilo s seznamom sodelujočih je na voljo tu oziroma (v obliki PDF) tu.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

2 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Luka Omladič
13 - št. let nazaj

Morda je najbolje, da morje dobi Tuvalu, ki zna okolje ceniti malo bolj, kot mi. Glede na to, v kaj ga spreminjamo in po čem ga vrednotimo (koridor do pristanišč, poligon za plinsko/naftne terminale), si severnega Jadrana kot skrbniki ne zaslužimo niti Slovenci, niti Hrvati ali Italijani – iz tega vidika mi je povsem vseeno, kje bodo potegnili črto. (Sicer pa sem za sporazum, saj je to glede na okoliščine daleč najbolj racionalna izbira.)