Bi vam prav prišlo prek 100 citatov v ‘peer review’ reviji? Nič lažjega, le primerno revijo si morate izbrati. Pri tem pomaga, če je srenja, ki se je dotična revija tiče, v matematičnem srednjem veku (ne, resno – renesansa ne velja več).

Avtor bloga fliptomato opozarja na prelomni dosežek na področju diabetesa: leta 1994 je omenjena medicinska skupnost ponovno odkrila – integral. Brez heca.

Članek A mathematical model for the determination of total area under glucose tolerance and other metabolic curves je bil objavljen v reviji Diabetes Care (leta 2004 faktor vpliva 7.1!) in ima danes po Google Scholarju 137 citatov. Vsaj povzetek toplo priporočamo v branje.

In zdaj vprašanje: ste (še vedno) prepričani, da ni treba dandanašnji ničesar več znati na pamet, ker je itak vse na internetu in v knjigah? Težava je naslednja: res je vse na internetu in v knjigah, ampak če ne vemo, da naj iščemo in kaj naj iščemo, nam omenjeno dejstvo bore malo pomaga. Očitno je namreč, da vsaj 137 (!) prvih avtorjev znanstvenih(!) člankov, ki so citirali dotično mojstrovino, ni vedelo za numerično integriranje (oz. kot je izraz znan v medicini – Taijevo metodo) – in ga temu primerno niso iskali.

Pa veselo znanost še naprej!

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

2 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Luka Omladič
13 - št. let nazaj

Luzerje, kakršen sem jaz, ki so mi docenturo ravnokar zavrnili zaradi pomanjkanja dostojnih objav, to navdaja s škodoželjnim zadovoljstvom 😉