… je posvečen pogovor, ki so ga z mano opravili za oddajo Jezikovni pogovori na tretjem programu Radia Slovenija. Če sem si prav zapomnil, bo pogovor predvajan v torek (23. 8.) ob 18h.

DODATEK: Kot je spodaj že zapisal rx170, je posnetek v arhivu na voljo prek te povezave.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

5 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
rx170
12 - št. let nazaj
rx170
12 - št. let nazaj

Poslušal sem prispevek vendar (če sem pravilno razumel) se nikakor ne strinjam, da bi neke komisije ocenjevale že objavljene članke. To namreč pomeni, da objave v vrhunskih revijah ne bi zadostovali habilitacije ampak bi bila le ta odvisna od neke subjektivne ocene nekih komisij (kljub temu, da so članki v vrhunskih revijah že prestali strokovno recenzijo, ki je večinoma precej hujša od kolegialnih recenzij v okviru RS). Če ne zaupamo recenzentom revij ampak bolj domačim komisijam (ki že sedaj itak morajo vsebinsko oceniti ustreznost člankov na področju), potem je zahteva po objavljanju v hab. merilih popolnoma brezveze – raje uvedimo… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
12 - št. let nazaj

Matej, super intervju! Zares si lepo izpostavil problem, na katerega "varuhi slovenskega jezika" pogosto pozabijo – znanstveno objavljanje v slovenščini je mogoče za naš Narod res nujno, ampak je tudi zares 100% smiselno, če potem članek prebere le pet ljudi? Skratka, da mogoče kleč ni na strani objavljanja v slovenščini ampak na strani konzumiranja teh objav. Sem pa dobil občutek, da novinar tega ni povsem zapopadel in se je neprestano vračal v smer jamranja o ogroženi slovenščini.