Kriza se pozna tudi v znanosti. Iz novice v Financah:

Slovenija je lani za raziskovalno-razvojno dejavnost namenila 217,9 milijona evrov državnih proračunskih sredstev, kar je 11 odstotkov manj kot leta 2009. Raziskovalno-razvojne dejavnosti so sicer v lanskem letu predstavljale 0,62 odstotka slovenskega BDP, kar je za 0,07 odstotne točke manj kot leta 2009, ugotavljajo na Statističnem uradu RS.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

4 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
GregorGolobič
12 - št. let nazaj

Ta podatek SURS govori samo o t.i. integralnih/nacionalnih proračunskih sredstvih in ne zajema (našega) evropskega denarja. Ker je jasno, da prvih zmanjkuje, smo izrazito v 2010 (in tudi v 2011) povečali slednja, tako da je bil trend rasti, ki je bil vzpostavljen po letu 2008 ohranjen in so se skupna javna sredstva za R&D praktično približala ciljnemu 1%.

Jure Zupan
12 - št. let nazaj

Zanimivo. Obstaja tudi javno dostopna statistika, ki razcleni/uposteva oba vira?

kren
kren
12 - št. let nazaj

To bi tudi mene zanimalo.

Jana Kolar
12 - št. let nazaj

Objavljena statistična informacija (http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=4217) zajema zgolj državna proračunska sredstva. Državna proračunska sredstva za R-R dejavnost (GBAORD) so vsa sredstva, ki jih je državni proračun države namenil za R-R dejavnost ne glede na to, kje se ta sredstva porabijo (zajema torej tudi sredstva, ki so se porabila v tujini). V letu 2010 je bil pomemben del sredstev za financiranje R-R pridobljen iz EU strukturnih skladov. Skladno z navodili za statistično poročanje se pri programih R-R, ki se financirajo s strukturnih skladov EU, upošteva le Slovenska udelezba (15%). Pretežni del sredstev (85%) tako v GBAORD ni zajet.Pomembnega dela sredstev vlaganj v R-R… Beri dalje »