Redni Kvarkadabrarji (Kvarkadabraniki / Kvarkidabri) ste morda že opazili, da sem že skoraj dva meseca nazaj malo potihnil. Iz razloga, ki nezadržno raste. A vseeno se mi zdi prav, da skušam vsaj malo poročati o relevantnih vmesnih dogodkih, kolikor jih je že bilo takih, da so vam tako ali drugače na voljo.

Najprej z IUS kolumnami, ki sem objavil v vmesnem obdobju in so kot vedno prosto dostopne na spletu:

– ena je govorila o humorju na sodišču;

– ena o pomenu imena (za sodne odločbe);

– ena o po mojem mnenju neplodnem pavšalnem trenju med javnim in zasebnim sektorjem in

– zadnja od ponedeljka o iskanju idej za povrnitev zaupanja v pravo.

Kot vedno velja, da bom vesel odzivov med komentarji, čeprav se nanje morda ne bom odzval brez zamude.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

2 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
AnzeZ
AnzeZ
12 - št. let nazaj

En kratek komentar na kolumno o povrnitvi zaupanja v pravo (in morda navezavi na zaupanje v znanost, po mojem sta vprasanji precej podobni). Kljub temu, da se pretezno strinjam z oceno vseh razlicnih faktorjev, ki po Matejevem mnenju vodijo do nezaupanja v pravo, bi rad predstavil precej bolj enostavno tezo o razlogih za nezaupanje; ljudje prava ne razumejo in tudi ne vedo, kaj lahko od prava pricakujejo. brez tega pa tudi ni zaupanja. Razlog po mojem mnenju tici v kompleksnosti in pretirani dinamicnosti prava. Zdi se namrec, da je pravo v prvi vrsti namenjeno pravnikom in ne ljudem – zakoni,… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
12 - št. let nazaj

http://24ur.com/novice/crna-kronika/sodisce-otipavanje-ni-spolna-zloraba.html

(vem da ne gre ravno za kredibilen vir, vendar to da mu je bilo otipavnje dokazano, se vrjetno ne more ravno zlagati, je za pojme normalnega človeka dovolj za arest !)

Če se spregleda tako dejanje, humor na sodišču nima kaj početi, ampak so sodniki zreli za kakšen psihološki pregled, in zaupanja v slovensko pravo še kar nekaj časa ne bo !