66. redna seja vlade RS (17. 4. 2014)
Vlada je na današnji seji imenovala v Upravni odbor Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) za mandatno obdobje petih let. Kot predstavnike ustanovitelja je v upravni odbor imenovala: dr. Polono Demadenik, dr. Rada Bohinca, mag. Francija Pivca in mag. Simono Jerman, vse na predlog ministrstva pristojnega za znanost. Kot predstavnika raziskovalnih organizacij, univerz, SAZU, GZS in drugih uporabnikov, organiziranih v ustrezna interesna združenja oziroma društva, ter reprezentativnih sindikatov, so imenovali dr. Karin Stano Kleinschek in dr. Igorja Muševiča. Kot predstavnika uporabnikov, ki niso organizirani v ustrezna interesna združenja, pa dr. Tomaža Savška.

Vse je pripravljeno za izbor novega(?) direktorja ARRS. Bodo počakali na novo vlado, ali potrditev 5-letnega mandata eni najpomembnejših figur slovenske znanstvene politike spada med tekoče posle vlade v odhajanju?

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

1 komentar
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Dnevnik (9. julij 2014): "Na seznamu za novi upravni odbor ARRS sta dva kandidata, ki ju vladi predlagajo raziskovalne organizacije, univerze in SAZU, in eden, ki ga vlada imenuje kot predstavnika gospodarske zbornice in uporabnikov raziskovalnih storitev (odločili so se za Karin Stano Kleinschek z mariborske univerze, Igorja Muševiča z Instituta Jožef Stefan in menedžerja Tomaža Savška). V omenjeno izbiro naj se premierka ne bi vpletala, motijo pa jo kandidati, ki jih je predlagal Pikalo. Na njegovem prvotnem seznamu so bili: prodekanica na ljubljanski ekonomski fakulteti Polona Domadenik, visokošolski učitelj na ljubljanski FDV Rado Bohinc, filozof in sociolog Franci Pivec,… Beri dalje »