V oddaji RTV SLO 1, Polnočni klub z naslovom Skoraj izbrisani, ki je bila na sporedu 3. oktobra 2014, smo bili priča obilni promociji psevdoznanosti oziroma patološke znanosti.

Prof. Peter Bukovec iz Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo UL nastopi okoli 31:00, sledi zgodba z doktoratom NV, okoli 60-te minute pa še razlaga Kirlianove kamere. Vmes nastopi tudi g. Vili Poznik s promocijo učinkovitosti – zmožnosti “orgonskih topov v malem” – svinčniki v katere se zapiše moč vesolja. Tudi eksperiment s sirom in nihalom je zanimiv, sir ob kontaktu s črtno kodo postane slab sir, a g. Poznik ga v studiu spremeni nazaj v dobrega. Na trenutke se zdi, da gledamo novo epizodo dogodivščin Harryja Potterja.

Prof. dr. Bukovec sicer pove, da nastopa v vlogi dvojnega agenta oziroma pod dvema klobukoma in sicer enkrat nosi klobuk profesorja drugič pa integrativni klobuk. Kdaj ima katerega na glavi ni povsem razvidno, saj njegov profesorski klobuk pokriva patološko znanost. V oddaji se namreč sklicuje na pojava kot sta spomin vode od Benveniste in pojav polimerne vode od Lippincota, ki sta oba že dolgo klasificirana kot znana primera pseudo znanosti na področju naravoslovja. Skozi promocijo knjige G. Pollacka “The fourth phase of water” pojasni tudi delovanje vodne baterije (perpetum mobile), ki jo je inovativni avtor v Ameriki tudi patentiral. Zelo zanimiva je tudi njegova izjava, da imamo klasični znanstveniki prevelik ego in strah do novih spoznanj, zato se po njegovem mnenju klasična znanost novostim upira.

Veliko ljudi verjame v Harryja Potterja, duhove in angelčke pa jih to vseeno ne naredi resnične! Vsak ima pravico, da verjame v karkoli že, vendar znanstvena potrditev zahteva ponovljivo, kritično in argumentirano raziskavo, ki je neodvisna od verovanja posameznika, pri tem je žal tudi prof. dr. Petru Bukovcu spodrsnilo. Ne glede na to, kateri klobuk je imel na glavi, je pokrival isto glavo. Še več kot profesor FKKT UL potrjuje učinkovitost delovanja »informiranih izdelkov« g. Poznika.

Mislim, da je bilo v javnost posredovano hudo zavajajoče sporočilo, ki ga je treba nujno in kar najhitreje korigirati. Posebno zaskrbljujoča je oznaka egoistov za »klasične« znanstvenike, ki se po njegovem mnenju upirajo (upiramo) novostim.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

51 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj

INFORMIRANA STEKLENIČKA i91422 V reklami lahko preberemo Poznik tehnologijaRezultat 30 letnih raziskavRazvoj svetovno znanih inovatorjevTehnologija z več kot 90 mednarodnimi nagradami in priznanjiVeč tisoč skrbno izbranih sklopov kodDodani sklopi kod prilagojenih za športnikeLastna tehnologija informiranja Ima tudi certifikat Elektrofotonskega inštituta iz Berlina. DelovanjeInformiran čip vpliva na strukturo vode in jo povrne v njeno naravno stanje. Vodi spremeni genotosičnost, poskrbi za kvalitetnejši vnos hranljivih snovi skozi celične membrane, nevtralizira klor in težke kovine ter pospeši regeneracijo organizma. Omogoči boljšo hidracijo telesa in okrepi delovanje energetskega biopolja. Pri uporabi energetskih napitkov ter pripravkov poveča njihov učinek ter prepreči vnos škodljivih snovi. Sama besedna… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Link na Elektrofotonski inštitut iz Berlina:

http://www.elektrophotonik-berlin.de/index.php5?lang=e&m=2&id=institut_service

Sicer pa je zapisano:
"head of the Institute, physicist and basic researcher, maintains intensive scientific contact to the Faculty of Chemistry of the University Ljubljana, the Technical University St. Petersburg, the Lomonosov University Moscow etc. As result many interesting experiments and studies were created."

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj

Sem pogledal prispevek.
Pri vsem tem, kar so nalozili, se Sloviti Randi lahko upraviceno boji za svoj miljoncek. Mislim, da je samo vprasanje casa kdaj ga bo moral predati Pozniku.

Ne razumem. Stalno govorijo o tem kako jih zatirajo
vendar pa zasedajo enormo vec medijskega prostora,
kot druga stran.

Nasprotne strani sploh ni slisati.
Mislim da bi se to moralo spremeniti.

Ker vidim, da se spodaj omenja neka raziskovalna naloga,
ker se v nalogi nastopa tudi Poznik,
bom objavil se moj odgovor mentorici.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/82902655/biopolje.docx
Zal so dekleta nehote po krivdi drugih znasla v tem polozaju
zato ne bom vec drezal v to.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Prebrala sem vaš odgovor mentorici v katerem ste zapisali zares argumentirano kritiko na nalogo, ki jo zaključite z mislimi arabskega znanstvenika, matematika, fizika in filozofa Alhacen-a (965 – 1039) in sicer o dolžnostih pravega znanstvenika in raziskovalca: “Iskalec resnice ni tisti, ki proučuje stare spise, sledi njihovim razlagam in jim slepo verjame, ampak je to tisti, ki jim ne zaupa, postavlja svoja vprašanja, izbira preverjena dejstva, oziroma jih sam preveri, ne sledi narekom človeškega bitja, čigar narava je polna slabosti in pomanjkljivosti. Dolžnost človeka, ki raziskuje pisanje znanstvenikov, je, da sledi iskanju resnice, zato mora nasprotovati vsemu, kar je napisano,… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Skupaj s tem Polnočnim klubom in obiskom Nade Verdel v oddaji Nočni obisk15. septembra http://4d.rtvslo.si/arhiv/nocni-obisk/174294852 postaja jasno tudi ozadje tega doktorata. Nada omenja tudi prof. Pejovnika (ki se je zanjo izjemo zavzel) – očitno ne brez razloga, ker ima kar nekaj povezav s prof. Pollackom: 1. Oba sta zunanja člana »akademije nauka i umetnosti republike srpske« od leta 2011:http://www.anurs.org/index.php?option=btg_clanovi&idzvanje=4 2. Oba sta člana programskega odbora mednarodne konference,http://savremenimaterijali.info/index.php?idsek=17 Obstoja tudi revija "Savremeni materiali" in tu nastopata skupaj kot člana znanstvenega odbora:http://savremenimaterijali.info/index.php?idsek=15 3. Najdete ju tudi skupaj na "The institute for venture science", ki je ustanovljen za spodbudo finaciranja "revolucionarne" znanosti –… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Moj odgovor na stavek Ta doktorat torej ni naključje, prej začetek poskusaširjenja »patološke znanosti« v Slovenijo.In ne pozabimo, da je prof. Pejovnik v znanosti eden najvplivnejših ljudi. Mislim, da je stavek ne ustreza resnici. Tisto začetekpoizkusa bi spremenil v nadaljevanje.Paraznanost je že dolgo prisotna na univerzi.Samo en obrobni primer: Na primer na spletni strani Frihttp://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/v rubliki Science in spirituality/Scientific papers that demolish taboos:lahko preberete med drugim tudi Memory of watter. Zanimivo je tudi predavanjehttp://studio12.si/clovek-druzba/nova-znanost/nova-znanost-vpliv-misli-na-materijo-prof-dr-igor-kononenko/ Na strani frihttp://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/irena.htm Lahko preberete med drugimSprejemamo naročila.Cena 30 ml koncentrata rešilnih kapljic je 10 evrov(ob naročilu treh stekleničk ali več po 9 evrov).Cena 30g rešilnega… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

A pa je to sploh legalno, da nekdo izvaja komercialno dejavnost (da ne omenjamo, kakšno!) iz fri domene in fri serverjev? A vodstvo fri kaj ve o tem? Kaj pa vodstvo uni-lj?

Jaz sem sicer druga javna ustanova, ampak nam je bilo ekspicitno rečeno, da imamo lahko na serverjih tudi privatne stvari, dokler jih ne uporabimo v komercialne ali kakšne zlorabne, škodljive itd… namene.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

1.
Tisti, ki je vsaj preletel to doktorsko delo ve, da doktorat nima nobene povezave s temi komercialnimi izdelki, ki jih mediji in skorumpirani univerzitetniki povezujejo.

2.
Vili P. za svoje komercialne izdelke uporablja predvsem orgonske sevalnike. "Flaška" je podobna zadeva.
(moje osebno mnenje je, da so ti izdelki plod šarlatanstva)
Niti ena raziskava in poskusi v doktoratu nimajo niti najmanjšega stika ali povezave s tem.

3.
Mali ljudje pa samo žejno čakate na nove trače in opravljanja in izmišljotine.

G.V.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Pa vendar so vsi akterji, ki so botrovali doktoratu
neposredno povezani s tem sarlatanstvom.
Bukovec, Pejovnik, Jerman itd.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Kako da ne. Ves ta hokus pokus z vodo je izkljucno namenjen temu, da daje obcutek, da je res nekaj na tem.
Sami tako ali tako ne verjamejo vendar pa se jim to se kako splaca.
Ni druge razlage zakaj vstrajajo in raziskujeo nekaj kar ne da
in ne da nobenega rezultata.
So kot sloviti Deniken, ki je v vsakem kamnu videl prisotnost izvezemeljskih bitij. Tudi njemu se to splacalo, ker so ljudje noro kupovali njegove knjige.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Da ne bo pomote, nalogi "Biopolje" smo podelili ZLATO priznanje!!!

http://www.zotks.si/www/portal/dokumenti%5C37%5C2%5C2014%5Czbornik_SMR_2013-1_3389.pdf

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Samo naključje?
Predsednik ZOTKS je prof. dr. S. Pejovnik:
http://www.zotks.si/www/portal/sl/stran.asp?id_tema=239&id_strani_var=724

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Ne imet prevelikih oci to je v resnici samo nakljucje.
Gospod Pejovnik ni imel nic pri tej rayiskovalni nalogi.
Je le posledica povrsnosti komisije in izjemno skrbno
narejene naloge. Dekleta so se zelo potrudila in tudi
vlozila veliko dela v to.

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Tudi vem kako je nastala naloga. Tu ni nobene zarote.
Nalogi je botroval dogodek, ki nima nic opraviti s tem
o cemer se pogovarjamo. Tako bi vseeno opozoril da
ne bomo sli predalec v iskanju zarote in na koncu postali
prevec podobni tistim …

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj

Citiram prof. dr. Marijo Bešter Rogač
Na podlagi teh rezultatov lahko zaključim, da parametrov, ki jih proučuje mag. Nada Verdel v okviru svojega doktorskega dela, z današnjem stanjem tehnike meritev električne prevodnosti ni mogoče zanesljivo določiti.

Citiram prof. dr. Bukovca v oddaji.
NV je starala vodo v steklenicah in ugotovila, da se je prevodnost nenormalno povecala. Prevodnost se naj bi povecala za 60%

Potem dodam še prispevek ki sem ga našel
http://www.opednews.com/articles/Homeopathy-A-Touch-of-Gla-by-John-Moffett-100529-902.html

Vsak si naj ustvari mnenje sam.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Pozdravljeni, v mojem odgovoru piše: parametrov, ki jih proučuje mag. Nada Verdel v okviru svojega svojega doktorskega dela, z današnjem stanjem tehnike meritev električne prevodnosti ni mogoče zanesljivo določiti. To pomeni, da z meritvami električne prevodnosti ni mogoče dokazati "epitaksično vtisnjenih struktur". Da se je električna prevodnost vode povečala za več kot 50 % (ne vem v kakšnem času) pa ni nič nenavadnega. Preverila sem tudi sama: v 3 tednih je prevodnost vode narasla vsaj za faktor 2 in to merjena v popolnoma zaprti stekleni celici v dušikovi atmosferi, kar lahko pripišemo prehajanju ionov iz stekla v vodo oz. po… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Gospa vida Petrovčič kako je mogoče, da ste se pustilagospodu Pozniku speljati žejno čez vodo.Ko vas je preslepil z nihalom,ki ga je očitno sam vrtel, kar se je videlo vgibanju njegove roke. Takoj ko ste ga vprašalazakaj kroži je začel govoriti o univerzah, ki so potrdile pravilnostnjegovega testa z nihalom.Morala bi ga natančno zaslišat, kako so te univerze lahko potrdiletisto o kroženju nihala in ali bi vi sami, če bi vzeli nihalo v roke,lahko enako ugotovili to, kar je ugotovil on. Tako vas pa je čisto preprosto s svojim hokusom pokusompreslepil. Tako slabega rokohitreca že dolgo nisem videl. Takoj zatem… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Naj vam odgovorim na vaše vprašanje gospa Vida Perovčič,
ki ste ga postavili prof. dr. Petru Bukovcu
zakaj uradna znanost tega ne priznava.
Odgovor je čisto preprost ne boste verjela.
Oni ga dobro vedo, vendar ga nočejo povedat.
Za to imajo $ilno močne razloge.
Za vse kar so govorili nimajo nobenega dokaza,
ker preprosto nič od tega, kar so povedali ni res.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Znanstvenik prof. dr. Peter Bukovec, predstavnik Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo že leta dolgo odlično služi z "informiranostjo" v vseh možnih oblikah (podjetje Bion, laboratorij Vilija Poznika itd.). Ne vem, ali pri tem del denarja pobere tudi fakulteta:
– energetska okna MIK (podjetja, kjer ima sedež združenje za integrativno medicino; Bukovec pa je predsednik ene izmed znanstvenih sekcij): http://www.mik-ce.si/fileadmin/user_upload/pdf_doc/Porocilo_prof.dr.Bukovec.pdf

http://www.misteriji.si/datoteke/dat_1340_Voda_se_izboljsa_hipoma.pdf
http://trgovina.zdravje.si/datoteke/dat_1688_Kartica_obcutno_zniza_stres.pdf
http://www.trstenjak.si/Refan/Informirani%20USB%20kljuc.htm
http://poznik.si/index.php/sl/izdelki/zascitni-usb-kljuc
http://www.apicebelarstvo.si/uploads/9/8/5/4/9854006/ebelji_piki_zdravijo.pdf
– energijska okna: http://www.pozitivke.net/article.php/Energijska-Okna-Slabo-Pocutje-Utrujenost/assist
– ima lastno podjetje: ALTERNATIVNO ZDRAVLJENJE IN TRAJNOSTNI RAZVOJ, PETER BUKOVEC, s.p
– pa še bi se kaj našlo

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj

O starih resnicah je bilo tudi govora v oddaji.

Moj nekoliko polemicen odgovor na to:

Kar se tice iskanja resnice v starih verah, filozofijah, vrazah in podobnem je enako, kot da bi fizik iskal odgovore o obstoju Higgsa v Lucretiusovem delu De rerum natura (z vsem spostovanjem do atomistov) namesto, da bi se odpeljal v Cern.

Pa brez zamere

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj

Medicina z nekaj tisocletno tradicijo, ki je
ucila, da je bolezen posledica neuravnotezenja
obtokov tekocin v telesu (sanguis, khole, melania khole in flegma)
Od tod sangvinik, kolerik melankolik in flegmatik. Ker je bila
edina lahko dostopna tekocina kri, so s spuscanjem krvi poskusali
doseci ravnotezje tekocin v telesu.

Za posledico puscanja krvi, spustili so mu v dveh dneh
polovico od 5 l je umrl eden najbolj znanih ameriskih
predsednikov George Washington.
Takrat so postavili puscanje krvi pod vprasaj.

Toliko o zakladih tradicionalnih vedenj.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Iz vsega tega se da zaključiti:
Imamo tri kategorije prof. dr., ki so potencialno lahko nevarni zdravju.
1. Prof dr. Igor Jerman
Profesorji tega tipa so nevarni zdravju v toliko,
kolikor te placebo lahko zavede, da opustiš resno zdravljenje.
2. Prof. dr. Peter Bukovec.
Profesor zagovarja Poznikove metode čiščenja vode. Če preveč zapupate Poznikvemu kozarcu imate lahko resne prebavne tezave.
3. Prof. dr. Anton Jeglič
Profesorji tega tipa pa so, ok
komentar prepuščam vam
http://med.over.net/forum5/read.php?268,9260154
http://nccam.nih.gov/health/silver

Zanimivo je, da so argumenti vseh treh
zakaj jih ne priznavajo takorekoč identični.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Kaj je s tem doktoratom, ne vem. Vem pa, da so mnogi znanstveniki preveč arogantni, (so kot inkvizicija) da takšne teorije niso niti financirane, ter da je onemogočeno objavljanje v mnogih revijah, torej, kako naj nekdo nekaj dokaže, če mu je to onemogočeno.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Daj no povej dragi anonimni, kakšne teorije niso bile finansirane?
Kdor je žrtev arogantnih znanstevenikov?
Kdo ni mogej in kaj je hotel dokazati?

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Ali res ne veš, kakšne teorije niso financirane? Ali res ne veš, da se ne da objavljati?

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Povej

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Kako naj povem, če ni možnosti objavljanja, če ni možnosti financiranja. Tukaj ni znanstveno objavljanje in ne bom pisal o tem. Ter tukaj ne bom dobil projekta.

Glede primitivnih znanstvenih arogantnežev, če jih ne najdeš sam na netu, pa ti jih bom enkrat pokazal.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Ok daj, ne da ti ne bi verjel, vse sorte ljudi je nasvetu.
Vendar pa me resnicno zanima kaj imas v mislih.

Če že govoriš povej do konca.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

No pa smo spet na zacetku kot, da
v tem forumu ne bi bilo dosedaj se nic napisanega.
Dragi anonimni preberi kar je bilo do sedaj napisano
saj ne bo tezko slovenscina ima 25 crk.

Komu je bilo onemogoceno?

BJZ

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Komu je bilo onemogočeno?
Pozniku, Jermanu, Bukovcu …
Kaj pa prodaja kapljic kozarcev in drugo
prostor na državni televiziji, revije Aura, Misteriji
Temu kar je napisal anonimni lahko rečemo samo
Neznosna lahkost lapanja (po Kunderi)
BJZ

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

BJZ, očitno nimaš veliko pojma o teh stvareh.
Rekel sem, da ne bom govoril o tem, ampak na splošno. Kaj potem, če se prodaja na TV. Če nekdo nima sredstev, ne more iti k Randiju in dokazovati. Če že napiše nekaj, mu ne objavijo. Ta doktorat je samo ena od mnogih opcij, ki je slučajno dobila državno podporo. Veliko ne dobi. KAJ MI PODTIKAŠ "prodaja kapljic kozarcev in drugo
prostor na državni televiziji, revije Aura, Misteriji"!!! Kaj lapaš: "Neznosna lahkost lapanja (po Kunderi) "!!!

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Dragi anonimni. Zelja, da se dokazejo paranaravni pojavi
in pobere Ranfijev miljonček, da se bo že enkrat nehal šopiriti,
je tako močna, da bi z lahkoto dobil sponzorja, ki bi ti pomagal
pobrati Randijev miljonček. Izgleda da tvoje ideje ne vlivajo zaupanja in se tistim sebičnežem ne zdijo perspektivne.
BJZ.
Veš kolega če te sebičneži odklonijo članek
obstajajo dve možnosti
1. Da je zanič
2. Da je tvoja ideja tako brijantna, da se bojijo da bi zasenčla njihovo delo,

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Vedno je še nek tretji odgovor, recimo, da so neki arogantenži tako prepričani vase, da se v članek sploh niso pripravljeni poglobiti.
Sicer pa, ali boš ti plačal poskuse? Bo kar drago. Drugače pa ne nakladaj.

Nisem govoril o sebičnežih, ampak o primitivnih znanstvenih arogantnežih.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Čakaj malo pomiri se. Imaš kaj za pokazat?
Glede na dikcijo nimam
kakšnega posebnega zaupanja v to kar ponujaš.

Sicer pa vedno lahko najdeš nekoga drugega, ki se
bo poglobil.

Pošlji meni. Pa da vidimo.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Če malo premislim o tvoji tretji poti imaš popolna prav.Je kar nekaj primerov, ko se priznani znansvenik ni hotel poglobiti v delo mladega perspektivnega znastvenika.Pitagora HippasusCassini RoemerChauchy GaloisEinstein FridmannEinstein SchwarzschildEinstein Lemaitre In še bi lahko naštevali. Hipassus je svoje ugotovitve plačal celo z življenjem. Einstein je rekel, da je Lemaitrejeva fizika priskutna. Je pač tako. Marsikaj se dogaja na tem svetu. Zato se moramo boriti če hočemo kaj doseči. V bitki s Einsteinom je Lematre zmagal. Veliki Einstein se je uklonil Velikemu Poku. Tako je pač življenje. Če ti je kaj v tolažbo, če ne prej, bo zgodovina potrdila tvojo… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Anonimni je napisal

Če nekdo nima sredstev, ne more iti k Randiju in dokazovati. Če že napiše nekaj, mu ne objavijo. Ta doktorat je samo ena od mnogih opcij, ki je slučajno dobila državno podporo. Veliko ne dobi.

Če prav razumem si napisal nekaj, kar je enako sporno kot doktorat NV.
BJZ

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

"Anonimni12. oktober 2014 23.17" ali lahko daš kakšen mail. Mogoče te bom poiskal čez kakšno daljše obdobje. Hvala za prijaznost.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Brez heca je pravi

[email protected]

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Če bi prebral "doktorat" NV, bi spoznal,da sploh ne gre za znanstveno delo. Je eno samo lapanje in veliko odkritje o povečani prevodnosti na okensku polici starane vode v steklenih kozarcih – ne glede na to ali je po njih tolkla z lesenim kladivcem (mehanogena epitaksija!) ali pa ne. Menda je ta njena ugotovitev skladna s Pollackovo knjigo in dokazuje, da ima voda spomin. Hmm, verjetno bi bil enako relevanten zaključek, da so se s staranjem v vodi pojavile maticne celice… ali pa, da ima sosedova macka mlade.

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj

Nekaj kar sicer ni neposredno povezano s tem
pa bo morda koga zanimalo.

http://www.delo.si/novice/slovenija/v-novem-tednu_2.html

V wikipediji preberemo

Medical Practitioners Disciplinary Tribunal of New Zealand
review of BDORT:

We therefore accept that PMRT is not a plausible, reliable, or scientific technique for making medical decisions. We find there is no plausible evidence that PMRT has any scientific validity. It therefore follows that reliance on PMRT to make diagnoses to the exclusion of conventional and/or generally recognized diagnostic/investigatory techniques is unacceptable and irresponsible.

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj

Da ne bo nesporazuma v wikipediji pise, da
BDORT was also referred to as 'PMRT'
('Peak Muscle Resistance Testing')

Le strumno naprej.
Andrej Detela je izjavil na predstavitvi svoje knjige (KOŽu)
Sintropija v polifaznih zibkah, da je danasnji svet mnogo bolj
naklonjen temu (*) in s tem se jaz popolnoma strinjam z njim.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

TV Slovenija strikes again! Pravkar je bilo mogoče na oddaji "Dobro jutro" spremljati nakladanja dveh "strokovnjakinj" za informiranje vode (ena je bila, se mi zdi, iz BION-a, druga je bila infopatka z "akademije" za zdravilstvo). Kazali sta "metodo Emoto" (z lepljenjem nalepk na kozarce vode), na dolgo in na široko nakladali o znanstvenosti spomina vode in o tem, kako je pomembno pozitivno mišljenje, saj če spiješ kozarec vode z nalepko "budala", ima ta nedvomno škodljive učinke. LOL Vse skupaj je nekritično komentiral in spodbujal voditelj (skupaj z nesojenima strokovnjakinjama v nekem laboratoriju), ki je na koncu kolegico v studiu prepričal,… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Tole je link:
http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174303987
začne se pri 19-ti minuti
Voda: HVALA in BUDALA!

Branka Urbanija
9 - št. let nazaj

Res me zanima kakšen je lajf takšne negativne osebe, ki ji je edina preokupacija, da se osredotoča in širi negativo. V srednjem veku, so tudi postregli z nebroj dokazi in dejstvi, da je zemlja ravna, pa jim ni nič pomagalo. Svet gre naprej in bo šel naprej navkljub "pametnjakovičem", ki se oklicujejo za znastvenike.Svet in Slovenija potrebuje napredne, drzne znanstvenike, ki si dovolijo razmišljati in delovati izven okvirov (sicer pa informirana voda ter spomin vode v svetu že dolgo ni nič novega).Vse več nas je, ki smo jim naklonjeni, ki delujemo v svoje dobro in dobro vseh nas in ne… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Branka Urbanija

Zelo enostaven je njihov "lajf": ni se jim treba "preokupirati", da je voda slaba, če prej ne doživi blagoslova oz. drugače povedano, ni jim treba npr. kupovati "flaške". LOL

Sicer pa popolnoma drži, da spomin vode v svetu ni nič novega: "napredni in drzni znanstveniki" si ga že desetletja prizadevajo dokazati, a jim nikakor ne uspe. Najbrž njihova "pozitiva" ni dovolj močna, da bi bila eksperimentalno zaznavna na "obdelani" vodi, ko jim resni znanstveniki (ali Randi: kot v primeru Benvenisteja) začnejo gledati pod prste. LOL

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Branka Urbanija

Do danes so bile vse izmišljotine in za lase privlečeni dokazi povezani s spominom vode znanstveno ovrženi! Tudi teorije, ki bi znanstveno (z argumenti) podprla možnost obstoja spomina vode ne poznamo. Molekule vode si preko vodikovih vezi tako hitro podajajo in spuščaja roke, da bi vodo lahko opisali kot dementno saj še preden si kaj zapomni že pozabi.Spomin vode tako ostaja na stopnji verovanja, kot je v oddaji tudi povedala direktorica inštituta Bion, znanstveih dokazov za spomin ni. Govorimo torej o VERI in ne o ZNANOSTI. Menim, da Sloveniji in ugledu slovenske znanosti širjenje "drznih" znanstvenikov močno škoduje! Je pa… Beri dalje »

Branka Urbanija
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Branka Urbanija

Pozdravljeni! Torej je le res, da je ena vaših glavnih aktivnosti v življenju, delovanje na blogu, širjenje "vaših" omejenih (to dosledno dokazujejo zgodovinska dejstva) prepričanj. Če verjamete v nezmožnost, se vam ta nezmožnost v življenju potrjuje, pa saj ste verjetno že slišali za zakon privlačnosti. Torej ostajate v polju nezmožnosti. Kdor pa verjame in za to ima prav gotovo nek vzgib, v tej smeri deluje, se mu bo to prav tako potrdilo, obrestovalo. Zato vas ponovno pozivam, da spremenite predznak delovanja. Takih v našem prostoru ne potrebujemo, potrebujemo zgodbe o uspehu, potrebujemo intuziaste. V komunikaciji nisva enakovredna; jaz se izpostavljam… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Branka Urbanija

Najprej glede nezmožnosti: očitno nisi bila zmožna ugotoviti, da sta gornja komentarja s strani dveh različnih komentatorjev (le prvi je bil z moje strani). Nadalje me tvoji komentarji o moji omejenosti dojemanja ali sprejemanja tega polja psevdoznanosti, ki so ga očitno zmožni dojemati ali sprejemati le tisti, ki so "pozitivno" naravnani, bolj malo tangirajo, ravno tako tvoj "intuziazem" (verjetno ciljaš na entuziazem, a ne? 😀 ) nad tem. Kar se tiče komunikacije med anonimneži in tistimi s polnimi imeni, ki zagovarjajo spomin vode, pa ta tako in tako ni relevantna za ugotovitev (na osnovi razpoložljivih dejstev), da je spomin vode… Beri dalje »

Borut Jurcic Zlobec
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Branka Urbanija

Branka, to pa niso ravno pozitivna čustvena stanja.

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

http://www.mik-ce.si/fileadmin/user_upload/pdf_doc/Porocilo_prof.dr.Bukovec.pdf

Vse je samo denar, ta je tisti, ki dela cudeze.
To bi bila tema za Aleksandra Lucuja.