Z Jernejem Zupancem, pobudnikom Mlade akademije (www.mladaakademija.si), sva se pogovarjala o medgeneracijsko odgovorni znanstveni in visokošolski politiki.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

4 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymiss
Anonymiss
8 - št. let nazaj

Nisem vedela, da je zaposlitev (na univerzi) indikator odličnosti…

Zupanc
8 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonymiss

Kje si/nisi/bil/boš zaposlen nikakor ne sme biti kriterij na podlagi katerega se financira podoktorske raziskovalce. Zato menim, da kriterija “prijavljeni na zavodu za zaposlovanje” v tem razpisu ne bi smelo biti. Me pa zanima vaše mnenje, Anonymiss.

Anonymiss
Anonymiss
8 - št. let nazaj
Odgovor na  Zupanc

v drugih okoliščinah bi se strinjala, da ne sme biti takih posebnih pogojev. vendar gre pri teh parih generacijah za posebno situacijo – v tem času (omejitev, kdaj so doktorirali) sta bili vzporedno zadnja generacija starih doktorskih in prva novih bolonjskih doktorskih študentov (MRjev). Tako je enkrat več ljudi doktoriralo ravno v času, ko se je zaposlovanje na univerzah (in tudi drugje) čisto ustavilo. vsaj sklepam, da so te okoliščine razlog za ta poseben razpis. če se ne motim, je tudi lani bil ekstra razpis za postdoktorske projekte iz istih razlogov. ne glede na vse, pa se verjetno strinjate, da… Beri dalje »

AnonyMiss2
AnonyMiss2
8 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonymiss

Se strinjam. Sicer pa se je tam zaposliti misija nemogoče, saj moraš tam ostati že po študiju in pridno delati za svojega profesorja. UL je na primer totalno zaprta, menda je v Mariboru podobno. Ne vem kako je drugje. Vsekakor pa to ni (edini) indikator odličnosti.