V Arhivu RTV si lahko ogledate današnje soočenje direktorja ARRS Józsefa Györkösa in Urše Opara Krašovec: Slovenija se ne prijavlja na raziskovalni razpis. Pogovor je tekel predvsem o problematiki, ki jo je izpostavila Urša v naslednjem zapisu:

Na letošnjem razpisu COFUND MSCA (Marie Sklodowska-Curie Actions) bi ARRS lahko kandidiral za 20 mio. € in tako pridobil sredstva za usposabljanje doktorskih študentov v Sloveniji (COFUND MSCA-DP, 10 mio. €) in projekte, ki bi individualnim raziskovalcem omogočili kroženje, npr. raziskovanje v tujini in reintegracijo v Slovenijo (COFUND MSCA-FP, 10 mio. €). Rok za oddajo COFUND MSCA projektov je 29. 9. 2016. …

Direktor ARRS prof. dr. J. Györkös ocenjuje, da (tudi letos) niso sposobni pripraviti uspešne projektne vloge za ta razpis, zato se ne bodo prijavili. Tako bo Slovenija tudi v prihodnje edina evropska država, ki ne bo črpala sredstev iz tega sklada! …

Torej, ne verjamem, da ima ARRS zaradi pomanjkanja kapacitet problem napisati 30 strani dolg projektni predlog. Problem je, da bi bil projektni predlog tudi letos skoraj zagotovo zavrnjen saj ARRS ne želi odpraviti netransparentnih in diskriminatornih postopkov izbora. Iluzorno je pričakovati, da bo drugo leto drugače.

Več: ARRS bi lahko kandidiral za 20 mio. € na letošnjem razpisu COFUND MSCA, pa ne bo! – Kvarkadabra

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

1 komentar
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
GK21108591
GK21108591
7 - št. let nazaj

tudi na Kanalu A, –> http://www.24ur.com/novice/slovenija/zakaj-se-niso-prijavili.html

Ali kdo ve, KJE bi lahko našli letni delovni načrt ARRS? Recimo vsaj za letos (2016). Očitno pa načrt že obstaja tudi za 2017, saj direktor ARRS in resorna ministrica vesta, da tam piše, da se bodo prijavili na tale razpis.
Med temeljne naloge ARRS spada tudi to, da »skladno s predpisi pošilja letne programe dela, finančne načrte, letna poročila in poročila o periodičnih samo-evalvacijah o kakovosti svojega delovanja ministrstvu, pristojnemu za znanost«.
KDAJ se to zgodi, KDO pripravi načrt dela in KJE ga je mogoče dobiti na vpogled?