Društvo VTIS organizira 1. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini. Objavljamo vabilo na dogodek:

Društvo VTIS organizira 1. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini, ki je multidisciplinarna konferenca, katere cilj je vzpostavitev in utrjevanje vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in raziskovalci ter profesorji v Sloveniji, z dolgoročnim namenom projektnega sodelovanja in deljenja dobrih praks. Na simpoziju bo potekalo 6 tematskih panelov v dveh sklopih. Na vsakem panelu bodo trije govorci – slovenski profesorji oziroma raziskovalci v tujini – predstavili svoje raziskovalno delo publiki. Panelom bodo predsedovali profesorji ali raziskovalci iz univerz in raziskovalnih inštitutov v Sloveniji. Odmori se bodo uporabili za navezovanje novih stikov in za pogovore o morebitnem znanstvenem sodelovanju.

Predstavili bomo tudi nov dokument Društva VTIS: Izzivi v tujini izobraženih Slovencev, ki opisuje nekaj izzivov in ovir, s katerimi se spopadamo v tujini izobraženi Slovenci, ko želimo s Slovenijo sodelovati iz tujine ali pa se vrniti.

Simpozij bo potekal v petek, 23. decembra 2016, in sicer v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova cesta 16, Ljubljana), ki je tudi partner pri organizaciji dogodka.

Prosimo, da vabilo posredujete tudi svojim prijateljem, sodelavcem ali kolegom v Sloveniji, ki bi jih udeležba zanimala.

Za prijavo kliknite tukaj. Program je na voljo na naslednji povezavi: http://www.drustvovtis.si/simpozij-2016/.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments