V sestavku Center znanosti v Ljubljani smo pred nekaj meseci predstavili zasnovo projekta izgradnje novega Centra znanosti na območju Trnovega v Ljubljani, ki ga pripravlja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Prijavili smo se tudi na Povabilo k izkazu interesa za sodelovanje pri pripravi programskih izhodišč in izvajanju aktivnosti za ustanovitev javnega zavoda na področju promocije znanosti v povezavi z izobraževanjem, gospodarstvom in kulturo.

Pred nekaj dnevi smo prejeli obvestilo Ministrstva, v katerem nam sporočajo,

“da je projektna skupina vse prispele vloge pregledala z vidika:

  • prispevanja predlagane vsebine k doseganju učinkov in ciljev projekta »Center znanosti«;
  • obsega in narave aktivnosti, ki jih posamezna organizacija izvaja na področju promocije znanosti v povezavi z izobraževanjem, gospodarstvom in kulturo (ali gre za obvladovanje enega segmenta, ene vsebine ali večih vsebin, področji in ciljnih skupin);
  • ali gre za aktivnosti, dejavnosti, rešitve, ki so plod slovenskega znanja, so rešitve in predlogi plod dela slovenskih znanstvenikov, raziskovalcev in temeljilo na lastnih dognanjih;
  • izkušenj, ki jih ima posamezna organizacija s področja promocije znanosti v povezavi z izobraževanjem, gospodarstvom in kulturo.

Projektna skupina je ob pregledu vaše vloge ocenila, da so vloge nekaterih prijaviteljev, glede na zgoraj navedene vidike presojanja, primernejše. Glede na to so bili ti prijavitelji najprej povabljeni k sodelovanju, in so že pristopili k pripravi programskih izhodišč za projekt »Center znanosti«.”

Po dodatnem poizvedovanju smo izvedeli, da so bili k pripravi programskih izhodišč povabljeni:

  1. Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana
  2. Institut “Jožef Stefan”, Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana
  3. Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana
  4. Zavod 404, Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana

Tule je dopis:

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

1 komentar
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Bimbo
Bimbo
6 - št. let nazaj

In kaj na načrtovano “ustanovitev javnega zavoda na področju promocije znanosti” pravi množica znanstvenikov, ki je aprila pred Moderno galerijo marširala za (podhranjeno) znanost? So nov javni zavod, nova stavba, nov ali razširjen program promocije znanosti ter verjetno nekaj novih delovnih mest točno tisto, kar so hoteli?