Včeraj so v Dnevniku na RTVSlo poročali, da država ne bo več sofinancirala tradicionalnih tekmovanj iz znanja fizike, matematike, astronomije, logike in drugih ved (tekmovanja za Preglova, Vegova in podobna priznanja). Razlog naj bi bil v tem, da so razpis za to področje iz Ministrstva za šolstvo prenesli na Zavod za šolstvo, tam pa so za sofinanciranje raje izbrali tekmovanja iz klekljanja, kuhanja in taborniškega mnogoboja (Vir: http://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174522883 )

Zavod za šolstvo je objavil pojasnilo: “Razlog za zavrnitev večine vlog je bilo dejstvo, da je organizator tekmovanj iz drugih javnih virov pridobil sredstva v višini, ki je presegala z javnim razpisom določene upravičene stroške tekmovanja. Dvojno financiranje iz javnih sredstev pa je prepovedano.” (Vir: https://www.zrss.si/objava/zavod-republike-slovenije-za-solstvo-ne-ukinja-solskih-tekmovanj)

Odziv Zavoda za šolstvo na twitterju:

Glej tudi:

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

5 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
kvarkadabra
6 - št. let nazaj

Pozdravljeni! Na vaši spletni strani in Facebooku ste danes delili prispevek o ukinitivi sofinanciranja določenih tekmovanj, ki je bil včeraj, 27. 2., v okviru Slovenske kronike objavljen na RTV SLO. Taborniki smo bili v prispevku omenjeni večkrat in to zelo negativno. Tudi vaše spremno besedilo je bilo posmehljivo, zato kopiram besedilo, ki smo ga poslali na RTV in na katerega nam je novinar že odgovoril, da bo zadevo poravil z novim prispevkom. Citiram: “Predvidevamo, da se je prispevek nanašal na razpis, ki ga je objavil ZRSŠ za šolski leti 2017/18 in 2018/19 (povezava do razpisa je tukaj https://www.zrss.si/zrss/wp-content/uploads/javni-razpis-drzavna-tekmovanja-2017-2019.pdf). Če je… Beri dalje »

Marko Kovač
Marko Kovač
6 - št. let nazaj
Odgovor na  kvarkadabra

Ugovor tabornikov je skoraj tako hud kot rezultati razpisa. Očitati Kvarkadabri, da je bilo spremno besedilo posmehljivo do tabornikov je milorečeno sprenevedanje in tale poskus ugovora je le nadaljevanje zgodbe: “Deli in vladaj.” Žalostno je, da ste tudi vi padli na izpitu, zvenečemu opisu PR Consultant navkljub. Saj vem, da se roke, ki vas hrani ne grize in da časi niso primerni za načelnost, toda morda bi namesto lajanja na prinašalca novic svoje leporečje uporabili do ZRSŠ, ki vas je spravil v tako situacijo. Verjetno bi oni potrebovali nekoliko eksaktnejši odgovor, na primer: “Hvala lepa, da ste na razpisu za… Beri dalje »

kvarkadabra
6 - št. let nazaj

Nekaj dokumentov, ki so jih objavili pri ZOTKS

Prošnja Zavodu za šolstvo, da pripravi dodatna pojasnila:
https://www.zotks.si/sites/default/files/novice/prilogi.pdf

Dopis ministrici za šolstvo:
https://www.zotks.si/sites/default/files/novice/Razpis%20tekmovanj%20-%20pismo%20ministrici-%20feb%2018_0.pdf

Objava na spletni strani:
https://www.zotks.si/novice/ne-financiranje-tekmovanj-iz-znanja

kvarkadabra
6 - št. let nazaj

S spletne strani Društva matematikov, fizikov in astronomov

Sofinanciranje tekmovanj iz znanja – Zoisove štipendije:
https://www.dmfa.si/ODrustvu/NovicaPrikaz.aspx?itemid=136

Zapisnik s sestanka med predstavniki MIZŠ, DMFA in ZOTKS:
https://www.dmfa.si/_CmsFiles/2018/02/zapisnik-sestanka-na-mizs-12-10-2017.pdf

kvarkadabra
6 - št. let nazaj